inspiratie uit het verleden!

26-03-2014

Inspiratie wordt ook gevonden in het verleden. Vele designers in de mode laten zich inspireren door items, of gebeurtenissen uit het verleden en vertalen dit naar het huidige tijdsbeeld. Enkele goede voorbeelden in de kleding zijn bijvoorbeeld de terugkeer van de trenchcoat, de double-breastedblazer, de wollen stropdas, en het klassieke knoopvest.

Bij Bernard Herenmode zijn er al vele jaren gepasseers, en de vele foto's uit het verleden hebben we hieronder in de gallery samengevoegd. Hierbij zijn ook foto's die gemaakt zijn in London en Parijs in de jaren 60. Toendertijd werd er door een archictectenbureau inspiratie gezocht voor de nieuwe boutique Mon Ami! Een winkel van BErnard Herenmode gericht op de jonge en modebewuste klanten in de jaren 60. En waar anders dan in die twee wereldesteden kon men toen inpiratie opdoen. 

Toen Mon Ami werd geopend, was dit een ware revolutie! Nog nergens in Nederland was er zo'n moderne winkel, met de laatste mode uit Italië en Frankrijk. Het interieur van deze winkel was destijds spectaculair! De burgemeester heeft zelfs de opening verricht. Dit was toendertijd een hele grote eer.


Terug naar overzicht